Uslovi upotrebe HEMOSLAVIJA PRODAVNICE

čiji je vlasnik »HEMOSLAVIJA DOO« iz Novog Sada, MBR: 8242518, PIB: 100462781, Šif.del. 4675, Stevana Sinđelića 17, 21000 Novi Sad, Srbija, Tel: +381-21-67-90-620, E-mail: hemoslavija.webshop@gmail.com ( u daljem tekstu »HEMOSLAVIJA« ) i posetioca ili registrovanog člana sajta ( u daljem tekstu »KORISNIK« ), uz potpuno prihvatanje odredaba politike privatnosti HEMOSLAVIJA PRODAVNICE, a pod sledećim uslovima:

Član 1.
Ugovorne strane ovim ugovorom utvrđuju međusobna prava i obaveze u vezi pružanja i korišćenja usluga »HEMOSLAVIJA« PRODAVNICE, na teritoriji Republike Srbije (u daljem tekstu »DRŽAVA«), web adresa »HEMOSLAVIJA« PRODAVNICE na teritoriji države Srbije je www.hemoslavijaprodavnica.com

Član 2.
«HEMOSLAVIJA» između ostalog vrši internet prodaju, komunikaciju i oglašavanje. »KORISNIK» plaća robu u dinarima po važećoj ponudi u koju je “KORISNIK” imao uvid.

Član 3.
»HEMOSLAVIJA« je obavezna da omogući pristup svojim web alatima koji klijentu omogućavaju da samostalno, na jednostavan i kvalitetan način izvrši kupovinu na »HEMOSLAVIJA« PRODAVNICI »DRŽAVE«, a u skladu sa mogućnostima i pravilnicima PRODAVNICE koji su sastavni deo ovog ugovora, u skladu sa zakonom.

Član 4.
»HEMOSLAVIJA« PRODAVNICA se obavezuje da u razumnom roku nakon evidentiranja dogovorenog iznosa za uplatu, «KORISNIKU» isporuči kupljenu robu.

Član 5.
»HEMOSLAVIJA« se obavezuje da obezbedi tehničku ispravnost i dostupnost »HEMOSLAVIJA« proizvoda na internetu u dogovorenom izgledu i načinu funkcionisanja, te u koliko se greške uoče, blagovremeno ih ispravi. »HEMOSLAVIJA« obezbeđuje tehničku podršku.

Član 6.
«HEMOSLAVIJA» ima prava da koristi slike i tekstualni materijal koji je dobio od KLIJENTA, u cilju reklamiranja i popularizacije sajta, preko medija (radio, TV, internet) ili štampanih materijala (vizit-kartice, katalozi, plakati, časopisi, novine, brošure itd.)

Član 7.
Proizvodi koje poručite putem Interneta mogu biti isporučeni posredstvom kurirskih službi sa kojima HEMOSLAVIJA ostvaruje saradnju, a plaćate ih prilikom preuzimanja (gotovinom ili čekovima) ili prilikom poručivanja preko računa ili platnom karticom putem Interneta: DINA, MAESTRO, VISA, VISA ELECTRON, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS.
Prilikom prijema proizvoda koje dostavlja kurirska služba, “KORISNIK” je dužan da sa licima koja dostave proizvod, otpakuje i detaljno vizuelno pregleda isti, da bi se uverio da li postoje fizička oštećenja. Ukoliko postoje fizička oštećenja, “KORISNIK” ima pravo da odbije prijem proizvoda.

Član 8.
«KORISNIK», prilikom zaključivanja ovog ugovora stiče pravo na kupovinu, pri tom je obavezan da dostavi istinite i tačne podatke, predviđene za proces kupovine: naziv firme, adresa firme, e-mail za kontakt, telefon, mobilni i /ili fax, PIB i matični broj. «KORISNIK» snosi odgovornost za istinitost i verodostojnost informacija koje je uneo.

Član 9.
Sa potpisivanjem ovog ugovora «KORISNIK» potvrđuje da ima sve neophodne dokumente i licence predviđene zakonom. «KORISNIK» se obavezuje da će se pridržavati važećih pravnih propisa i pravila vezanih za odredbe zakona o zaštiti ličnih podataka, zakona o informisanju, zakona o autorskim pravima, zakona o elektronskom potpisu, zakona o zaštiti žigova, kao i drugih relevantnih propisa, neće koristiti usluge za svrhu koja je nezakonita, nemoralna ili nije u sagalasnosti sa dobrim poslovnim običajima, javnim poretkom ili pravilima morala.

Član 10.
«KORISNIK» je dužan da drži svoje korisničko ime i lozinku u tajnosti, pre svega da bi se ograničio pristup trećim licima i da neko ne bi neovlašćeno koristio usluge. «KORISNIK» je dalje dužan da odmah informiše davaoca usluga slanjem poruke na njegovu e-mail adresu info@hemoslavijaprodavnica.com o svakoj povredi svog korisničkog imena i lozinke (pre svega njegovog bespravnog korišćenja, zloubotrebe ili potencijalne zloubotrebe).

Član 11.
«KORISNIK» je odgovoran za postupke svakog lica koje koristi njegovo korisničko ime ili lozinku. Odgovoran je za bilo koje informacije koje su ostavljene na sajtu »DRŽAVE», a sa njegovog korisničkog naloga.

Član 12.
«KORISNIK» se obavezuje i sagalasan je da:

 • uplatu za tekuću porudžbinu izvrši najkasnije u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana prispeća
 • da se slučaju da naruši bilo koja od gore navedenih pravila, izlaže opasnosti od kažnajvanja isključivanjem sa sajta “DRŽAVE”.
 • HEMOSLAVIJA zadržava pravo da isključi HEMOSLAVIJA nalog “KORISNIKA” u slučaju povrede propisa ili uslova HEMOSLAVIJA PRODAVNICE.
Integritet sistema. «KORISNIK» se obavezuje i saglasan je sa tim da:
 • neće ni na koji način a u vezi sa korišćenjem usluga, koristiti ili distribuirati fajlove, koje sadrže viruse, oštećene fajlove ili bilo kakav sličan softver ili programe, koji bi mogli oštetiti rad računarskog sistema davaoca usluge ili bilo kojeg trećeg lica;
 • neće se uplitati ili na bilo koji način ugroziti mreže koje ga povezuju sa uslugama;
 • neće koristiti nikakve uredjaje, softver ili program, ili uz pomoć drugih sredstava neće da proba da se upliće i poremeti redovni rad sajta, usluge i/ili bilo kakve transakcije, koju ovaj sajt nudi;
 • neće uraditi ništa što bi prouzrokovalo bezrazložno ili neprimereno veliki teret sistemu davaoca usluge.
Klijent se obavezuje i saglasan je sa tim da:
 • prilikom korišćenja usluga koristi samo sredstva tehničkog pristupa i kretanja po sajtu i u sistemu HEMOSLAVIJA koje mu omogućava davalac usluge, ili koje je patentirala kompanija davaoca usluge;
 • u bilo kom slučaju neće koristiti nikakvo automatizovano sredstvo (npr. agenti, roboti, skripte ili spideri).

Član 13.
Plaćanje proizvoda «HEMOSLAVIJA» PRODAVNICE se vrše preko bankovnog računa firme HEMOSLAVIJA DOO.

Član 14.
Ovaj ugovor stupa na snagu njegovim prihvatanjem prilikom registracije na "HEMOSLAVIJA" PRODAVNICU. Pravo izmene ovog ugovora u celini ili pojedinih njegovih delova zadržava “HEMOSLAVIJA”. Svi mogući nesporazumi, za vreme važenja ovog Ugovora, strane će rešavati uzajamnom saglasnošću, a ukoliko to nije moguće nadležan je sud u Novom Sadu.

Član 15.
Ugovor su ugovorne strane pročitale i u svemu ga prihvataju kao svoju slobodno izraženu volju.

Uslovi isporuke
Rok isporuke

Nakon potvrde, Vaša porudžbina ulazi u status obrade u kojoj se utvrđuje da li je traženi artikal dostupan. Nakon obrade porudžbine, na Vašu e-mail adresu stići će obaveštenje o statusu porudžbine. Period obrade porudžbine je najčešće 2-3 radna dana. Za sve porudžbine kreirane petkom i vikendom, isporuku možete da očekujete u roku od 5 dana. Ukoliko vaša porudžbina sadrži više od jednog artikla, može se desiti da vam celokupna porudžbina stigne u više pošiljki, sa par dana razmaka.
Hemoslavija D.O.O. zadržava pravo da odustane od isporuke robe po porudžbenici iz tehničkih razloga.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri Daily Express-a (eksterna firma koja vrši dostavu robe za Hemoslavija online prodavnicu), pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-18h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite, pozivom na broj +381(0)21 67 90 620. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.

Reklamacija preuzetih proizvoda

Zakonski rok za reklamaciju na preuzete proizvode je 15 (petnaest) dana od dana preuzimanja robe.
U slučaju reklamacije možete nam se obratiti putem online formulara ili pozivom na broj +381(0)21 67 90 620.

Cena isporuke

Robu na vašu adresu isporučuje YU PD EXPRESS po sledećim USLOVIMA

U slučaju dodatnih pitanja možete nam se obratiti putem online formulara ili pozivom na broj +381(0)21 67 90 620.

Plaćanje karticama

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći Visa, Visa Electron, MasterCard, Amex ili Maestro platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate i obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

onama

Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke: Broj kartice, Datum isteka i CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

onama

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sva plaćanja će biti obavljena u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos ce se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka. Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko Hemoslavija online prodavnice mora ispunjavati sledeće uslove:

 • Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Republike Srbije, na adresi navedenoj u porudžbini.
 • Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

U slučaju dodatnih pitanja možete nam se obratiti putem online formulara ili pozivom na +381(0)21 67 90 620.

Želimo vam uspešnu kupovinu.

 

expand_less